پارتیشن چیست
پارتیشن به معنی جداسازی و قسمت کننده فضاها است که جزء سازه ی اصلی معماری نیست. پارتیشن نوعی دیوار قابل حمل و بدون نیاز به بنایی می باشد. پارتیشن ها بیشتر جهت جداسازی محیط و ایجاد اتاق های جدید می باشد.
پارتیشن ها می توانند به صورت تک جداره یا دو جداره ایجاد شوند. در حالت دو جداره به علت وجود دو تکه امکان تبادل صدا را به حداقل می رساند و باز هم برای تبادل کمترین صدا میتوان بین دو جداره ی پارتیشن از یونولیت استفاده کرد.
در اتاق های به وجود آمده به وسیله ی پارتیشن می توان درب هایی با قفل و لولا نیز نصب کرد که اتاقی قابل اطمینان به وجود می آورد.
عملکرد پارتیشن
پارتیشن به معنای جداکننده و تقسیم کننده بکار می رود که منظور تقسیم بندی یک مکان بزرگ یا کوچک به دو یا چندین اتاق کوچکتر و مجزا تبدیل می شود. جداکننده ها از کمترین ضخامت , که پارتیشن با MDFبه ضخامت 8میلیمتر است تا بیشترین ضخامت کهMDF به ضخامت 25میلیمتراست تقسیم بندی میشوند.
پارتیشن و انواع آن
پارتیشن تک جداره وپارتیشن دوجداره،پارتیشن اداری و پارتیشن مسکونی، پارتیشن با فریم های مختلف نظیر:
پارتیشن دو جداره با ترکیب آلومینیوم با ام دی اف
پارتیشن دو جداره با ترکیب تمام ام دی اف
پارتیشن دو جداره با ترکیب ام دی اف و شیشه
پارتیشن دو جداره با کناف
و همچنین پارتیشن های دکوراتیو شیشه ای نظیر:
سکوریت, بلوک شیشه ای و تایل شیشه
پارتیشن دوجداره چیست ؟
پارتیشن دوجداره با ام دی اف 16 میل ساخته میشود تمام لبه های ام دی اف پی وی سی و عایق رطوبت میشود همچنین ضخامت پارتیشن دو جداره13 سانت و در ارتفاع های مختلف جهت آکوستیک فضا اجرا میگردد. از پرده ولومی فلزی در بین دو جدارشیشه جهت مات کردن اتاق استفاده میشود .
مناسب ترین ارتفاع برای پارتیشن دو جداره:
ارتفاع پارتیشن دو جداره در مدل های مختلف کاملا اختیاری بوده و می توان با توجه به نیاز از پارتیشن دو جداره با ارتفاع مناسب استفاده کرد. بطور مثال در فضاهایی می خواهید فقط حریم کاری پرسنل مشخص شود ولی آنها بتوانند در موقع لزوم با یکدیگر ارتباط ایجاد کنند می توان از پارتیشن های دو جداره کوتاه استفاده کرد به طوری که کارکنان در هنگام ایستادن یکدیگر را بینند در این حالت معمولا از ارتفاع120تا150 استفاده می شود که میتوان با 20تا 40سانتیمتر از پارتیشن دو جداره را پنجره و مابقی را پانل استفاده کرد.
در مواقعی که نیاز به دیوار داشته و هدف جداسازی کامل فضاها از یکدیگر باشدو کاربران نیاز به حریم خصوصی دارند باید ارتفاع پارتیشن دو جداره را تا سقف ادامه داد تا فضا ها دارای یک دیوار کامل شوند.
مناسب ترین پارتیشن
با توجه به نیاز ما از جدا کردن فضا و استفاده از پارتیشن می توان مناسب ترین پارتیشن را بر حسب نیاز انتخاب کرد.
در برخی فضاها بنا بر حساس بودن فیلد کاری ما به دنبال داشتن فضایی با حداکثر امنیت و استقلال هستیم نظیر اتاق کنفرانس مدیریت و یا سالن آموزش که به همین علت ما به دنبال پارتیشنی هستیم که بتواند بالا ترین امکانات امنیتی از لحاظ بصری و شنوایی را برای ما فراهم سازد که در این صورت مناسب ترین مدل پارتیشن دو جداره میباشد . پارتیشن دو جداره بالاترین درجه ی آگوستیکی را داراست و از لحاظ بصری نیز با استفاده از کرکره های میانی به طور دلخواه هر زمان میتوانیم با بستن کرکره در حالت بسته نیز استقلال کامل ایجاد شود ولی در مواردی که می خواهیم فضا را به صورت باز داشته باشیم میتوانیم از پارتیشن دو جداره شیشه ای تمام قد استفاده نماییم.
در مواردی که بنا به تشخیص مدیریت اصلا نباید صدا به بیرون درز کند میتوان از الیاف پشم شیشه در بین جداره های پارتیشن استفاده نمود و حتی درب ورودی را نیز با استفاده از چرم به صورت لمسه (چرم کوب)درآورد.
برای مطالعه مقالات در مورد مبلمان اداری به اینجا مراجعه کنید